• Lise

Een goede start: Yoga Cursus Zonnegroet

Na een jaar van reflectie was het tijd om meer naar buiten te treden. Meer connectie met klanten, met volgers, met lieve mensen. Een van de manieren waarop ikzelf altijd connectie gevonden heb met andere yogi’s is via Instagram, en dan met name via challenges.


Bij een yoga challenge wordt er iedere dag van één asana een foto geplaatst. Bij de foto wordt dan vaak uitleg gegeven hoe je die asana doet. Die kun je dan zelf ook doen en daar plaats je een foto van. Het is voor mij een soort dagboek geworden. Waar sta ik op dat moment met een bepaalde asana. En het is erg leuk om terug te kijken. Ik kan precies zien waar ik vooruit ben gegaan of juist achteruit 😉
Waarom een Yoga cursus?


Een challenge is leuk, maar vaak zijn het op zichzelf staande asana’s. Misschien wel van 1 thema (allemaal staande houdingen, of houdingen met dieren namen) maar niet iets waar je daarna een practice kunt vullen. Met deze cursus wil ik een flow aanbieden. Een serie die je achter elkaar kunt doen, in je eigen tempo en op ieder moment. Daarom heb ik voor een cursus format gekozen. En omdat ik het belangrijk vind dat iedereen eraan mee kan doen, heb ik voor een beginnerscursus gekozen. Dat is de cursus Zonnegroet geworden.Wat houd de cursus in?


De cursus geeft je uitleg over alle asana’s in 1 hele zonnegroet. Je kunt hierna de zonnegroet op verschillende manieren doen. Je kunt het langzaam doen om het als cooling-down te doen na een workout. Door de aandacht op de ademhaling te brengen wordt de zonnegroet meer meditatief. Of je doet de flow een paar keer snel voor meer energie.


We gaan niet alleen asana’s, de houdingen doen, maar besteden ook aandacht aan de ademhaling. De ademhaling ondersteund de bewegingen die je maakt. Daarnaast kun je met de ademhaling de concentratie vergroten en van de zonnegroet een meditatie in beweging maken.


We gaan de verbinding tussen lichaam en geest onderzoeken. Wanneer je in een houding langer staat, wat gebeurd er dan? Wordt je onrustig, zenuwachtig misschien? Of ga je dagdromen en hou je je gedachtes niet bij waar je mee bezig bent? En het omgekeerde: wanneer je net ruzie met je kind, partner, ouder hebt gehad, waar voel je dit in je lichaam? Wanneer je zenuwachtig bent, kun je dan nog stil zijn en luisteren naar je lichaam? Kun je voelen zonder te willen veranderen?Hoe werkt de cursus?


Je schrijft je in op deze pagina.

Je krijgt dan een mail met de naam van een Instagram account. Dat account ga je volgen. Dit is dus niet @liseleeft. Iedere dag wordt er op IGTV twee video’s geplaatst. Deze zijn ook via de posts te vinden. Daarnaast zal ik iedere dag in de stories extra aandacht geven aan de verbinding tussen lichaam en geest. Wanneer je je hebt ingeschreven krijg je iedere dag een mail met een link naar een pdf. In deze pdf staat uitleg over de asana’s. Deze pdf kun je downloaden en houden. De cursus begint op 6 januari en duurt 5 dagen. Daarna staat de cursus nog 3 weken online. Natuurlijk vind ik het onwijs leuk wanneer je laat zien hoe het bij jou gaat. Plaats dus foto’s van jouw versie en tag mij @liseleeft. Heb je vragen, reageer dan onder de foto of video. Misschien vind je dat een beetje spannend. Stuur mij dan een dm en ik zal je helpen met een versie of aanpassingen die geschikt zijn voor jou.


Het is juist de bedoeling om een gevoel van verbinding te creëren. Niet alleen met jezelf maar ook met de anderen die meedoen aan deze cursus. Hoe meer jij deelt, hoe meer jij terug kunt krijgen. Dit is een kans om al je vragen over yoga te stellen; zowel specifieke vragen over hoe jij het doet als algemene yoga vragen. Misschien is er iemand met dezelfde vraag, dan kan je gelijk iemand anders helpen door die vraag te stellen.Ik hoop met deze cursus dat je een fijne kennismaking met yoga krijgt. Dat je veel leert over de basis van yoga. En dat je na deze cursus nog veel meer wilt leren. Yoga gaat namelijk niet alleen over de houdingen, maar is een hele levenswijze. Yoga geeft je lessen in bewegen, ademhaling, focus, concentratie en meditatie en hoe je met anderen en jezelf om gaat. Het heeft invloed op je hele leven. Dat maakt yoga zo mooi!


#yoga #innerlijkwelzijn #PracticeLifeOnYourMat #Yogachallenge #YogaCursus

8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Grenzen

Follow

  • Houzz Social Icon

Lise Leeft

Contact

Adres

Ravelstraat 23 2324XX Leiden, Netherlands

0619194800

©2019 by Lise Leeft