• Lise

Jezelf tegenkomen


Zo, de eerste 2 dagen #Yogacoaching zitten erop. En wat was dat heftig en intens, maar ook warm en vol met liefde.


Je eigen script doorleven zodat je ook andere mensen kunt gaan begeleiden. Injuncties, drivers en de dramadriehoek. Er kwam van alles voorbij. Het zal even duren voordat het allemaal een plekje krijgt. Voordat mijn gedachtes wat meer geordend zijn en transactionele analyse mijn eigen ding wordt.Voor nu ga ik met mijn eigen verhaal aan de slag. Continu switch ik tussen zelf voelen en zelf doorleven, en afstand nemen. Hoe zou ik hier als coach tegenaan kijken? Hoe zou ik als coach mijzelf begeleiden?


Want dat is het. Je neemt iemand bij de hand en leeft met ze mee. Terwijl ze op eigen benen staan, en zelf hun eigen stappen nemen. Soms stuur je wat bij, of geef je een duwtje in de rug. De andere keer geef je ruimte om te laten zijn wat op komt.


En bij ieder persoon zal het anders zijn. Zowel voor hun als voor mijzelf. Want iedereen heeft een eigen verhaal, een eigen script, en heeft zijn eigen manier gevonden om met trauma en omstandigheden om te gaan. Ieder verhaal en ieders aanpassingen zullen mij anders raken.


De dag na de training ben ik op mijn mat gestapt. Want daar voel ik, mijn lichaam en de uitwerking van alle emoties in mijn lichaam. Op mijn mat kan ik alles kwijt. Soms gaat dat hard, grof, snel, dansend, met veel beweging. En andere keren is het zacht, rustig, met veel liefde en geduld. Op mijn mat voel ik, laat ik los en begin op nieuw. Daar oefen ik; de asana, de emotie, gedachtes, meditatie en al het andere.


En ik adem; veel en diep. Ik adem alle spanning uit mijn lijf. Daarna voel ik me leeg en ontspannen. Maar ook vol nieuwe energie en met ruimte die er eerst niet was. Nieuwe ruimte in mijn lijf en in mijn binnenwereld. Een binnenwereld waar ik verder ga met het onderzoeken van alle elementen die mij mij maken.


#PracticeLifeOnYourMat #Coach #YogaCoach #YogaCoaching #Yoga

11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Grenzen

Follow

  • Houzz Social Icon

Lise Leeft

Contact

Adres

Ravelstraat 23 2324XX Leiden, Netherlands

0619194800

©2019 by Lise Leeft